خشکه هوایی - فولاد خشکه هوایی - فولاد تندبر -HSS- میلگرد تندبر

خشکه هوایی ۳۲۵۵ نیز شناخته می شود، یک فولاد تندبر کبالت دار بوده. که با مقادیر بسیار زیادی تنگستن همراه بوده که مقاومت به سایش بسیار بالایی ایجاد می کند. همچنین چقرمگی آن را در مقایسه با سایر فولادهای کبالت دار کاهش می دهد. به دلیل وجود کبالت در فولاد ۳۲۵۵، چقرمگی آن در مقایسه با فولادهای ابزار بدون کبالت بالاتر است.

برای آنبل کاری فولاد تندبر ۳۲۵۵ می بایست آن را در ۷۷۰ الی ۸۴۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲ ساعت نگهداری کرد. و سپس به صورت آهسته تا دمای ۶۰۰ درجه سانتیگراد در کوره سرد نمود. از کاربردهای فولاد تندبر ۳۲۵۵ می توان به استفاده آن ها در انواع مختلف ابزارهای چرخشی، تیغیه های برش. دریل های دوقلو، ابزارهای کار با چوب و کلیه کاربردهای فولادهای ابزار سردکار اشاره نمود.

اطلاعات مفید در خصوص فولادهای تندبر

فولادهای ابزار تندبر ( HSS ) که مخفف High-Speed Steels می باشد. و اصطلاحا” به فولادهای خشکه هوایی ملقب گردیده اند، جزء فولادهای ابزار طبقه بندی می شوند. که بطور معمول در ساخت ابزارهای برشی مورد استفاده قرار میگیرند. این فولادها معمولا در تیغه اره های برقی و مته کاربرد دارند. این فولادها نسبت به فولاد ابزار هایی که درگذشته مورد استفاده قرار میگرفت برتری دارد. زیرا فولادهای تندبر یا HSS میتوانند در دمای بالاتر بدون از دست دهی. سختی یا فرم خود دوام بیاورند. این خاصیت، به فولاد های تندبر این امکان را میدهد،  نسبت به فولاد های پرکربن برش سریعتری داشته باشند.
این فولادها با انجام عملیات حرارتی که عموماً توصیه می شود. در دمای معمولی اتاق، نسبت به فولادهای ابزار متداول یا فولادهای کربنی، معمولا سختی و مقاومت در برابر سایش خوبی دارند.

تنگستن و وانادیوم در فولادهای خشکه هوایی

فولادهای تندبر  (HSS) یا خشکه هوایی یا دسته ای از فولادهای آلیاژی هستند. که ویژگی های خود را از تنگستن و مولیبدن ، معمولا از ترکیب هردو دریافت میکنند. فولادهای HSS همچنین از درصد های بالای عناصر مولیبن. تنگستن، وانادیوم، کروم، کبالت و کربن تشکیل شده اند. علاوه بر این، در کل حدود 10 درصد تنگستن و مولیبدن باعث افزایش سختی فولادهای تندبر می شود. و این خواص را در دمای بالا ایجاد می کند.

وجود عناصر آلیاژی تنها باعث بالارفتن سختی نمی شود. و ویژگی هایی مثل قابلیت عملیات حرارتی در دمای بالا را نیز بوجود می آورند تا یک فولاد خشکه هوایی واقعی ایجاد شود.

در یک دسته بندی کلی، فولادهای تندبر به دو دسته زیر تقسیم می شوند:
۱- فولادهای حاوی تنگستن
۲- فولادهای حاوی مولیبدن

همچنین در صورتی که در فولادهای تندبر از 18 درصد تنگستن استفاده شود. به آن فولادهای تندبر پایه تنگستن می‌گویند. و اگر 18 درصد مولیبدن اضافه شود به آن فولاد تندبر پایه مولیبدن می گویند. فولادهای تندبر پایه تنگستن کاربرد بیشتری دارند لیکن از لحاظ قیمت، فولادهای تندبر پایه مولیبدن ارزان تر هستند.

عناصری مانند تنگستن، وانادیوم، مولیبدن و کروم موجب تشکیل کاربید می شوند. لذا این فولادها کارایی بالایی دارند و میتوانند در دماهای بالای 500 درجه سانتیگراد سختی خود را حفظ کرده و در برابر سایش مقاومت کنند. همچنین برای بهبود سختی فولادهای HSS، ممکن است به آنها کبالت هم افزوده شود. فولاد های تندبر با دارا بودن سختی میانگین 60 تا 70 راکول در گروه سخت ترین فولاد های آلیاژی جای می گیرند.

تسمه آلیاژی-فروش تسمه آلیاژی-قیمت تسمه آلیاژی-قیمت مناسب تسمه آلیاژی-انواع تسمه

مهمترین کاربردهای فولادهای خشکه هوایی یا تندبر

اصلی ترین کاربرد فولادهای خشکه هوایی یا HSS، ساخت انواع ابزارهای برشی است. مانند دریل ، ابزارهای رو تراشی، مته ها، ابزارهای دنده تراشی، تیغه اره ، تیغه تراش و …. همچنین استفاده از این فولادها برای قالب سازی نیز رو به افزایش است.

همچنین این فولادها برای ساخت ابزارهای دستی نیز به کار می روند، چرا که مقاومت سایشی خوب. آنها را برای کاربردهای کم سرعت نیازمند لبه های تیز مناسب می کند. مانند: مته های حفاری، بعضی از چاقوهای آشپزخانه و جیبی.

انواع گریدهای فولادهای ابزار تندبر

فولاد خشکه هوایی یا تندبر گریدهای مختلفی دارد که باتوجه به مقدار و نوع عناصر تشکیل دهنده ویژگی ها و کاربردهای خاص خود را دارند. قیمت فولاد خشکه هوایی با توجه به گرید آن متفاوت است و هر گرید قیمت خاص خود را دارد.

معرفی فولاد تندبر 1.3355

فولاد خشکه هوایی (تندبر) گرید 1.3355 یکی از اصلی ترین فولادهای ابزار تنگستن دار است. همانطور که پیش تر گفته شد تنگستن کاربرد زیادی در تولید فولادهای ابزار دارد. و  به تازگی در تولید فولادهای آلیاژی مقاوم به حرارت بالا نیز استفاده می شود.  از فولادهای گروه T، فولاد خشکه هوایی 1.3355 یا T1 بیشترین کاربرد را دارند.

فولاد تندبر 1.3355 با روغن و هوا سخت می شود و دارای عملکرد جامع خوبی است. فولاد HSS 1.3355 از سختی زیادی معادل 62 تا 66 راکول C برخوردار است. و دارای سفتی، قدرت و مقاومت حرارتی است که این فولاد را تبدیل به یک متریال تندبر عالی نموده است.

ترکیب شیمیایی فولاد 1.3355 :

جدول زیر ترکیب شیمیایی فولاد تندبر 1.3355 را نشان میدهد:

کربن         0.75
کروم         4.10
مولیبدن       –
وانادیوم      1-1.2
تنگستن   17.2-18.7

خواص فیزیکی فولاد 1.3355:

به طور خلاصه خواص فیزیکی فولاد خشکه هوایی 1.3355 به شرح زیر است:

  1. چگالی: g/cm3 8.67
    2. دمای سختی پذیری  Hardening : 1240-1280
    3. دمای آنیلینگ  Annealing  770-840
    4. دمای برگشت  Tempering: 540-570
    5. محیط خنک شدن : روغن – هوا – حمام نمک  Quench
    6. ضریب الاستیسیته: 190-210 GPa
    7. دمای فورج : Forging : 930- 1150

کاربردهای فولاد 1.3355 :

مهم ترین کاربردهای فولاد تندبر 1.3355  عبارتند از:

ساخت بسیاری از ابزارهای برشی
ساخت قالب های پلاستیکی با مقاومت در برابر سایش و پیچ ها
تیغه های اره های دوار
تیغه های فرز
ابزارهای شکل دهی
ابزاهای کارهای چوبی
ابزار خان کشی

ارتباط با ما

09122136675

02128423820

سلام، پاسخگو هستیم