ورق mo40
ورق mo40 نوعی ورق فولادی با مقاومتی بسیار بالا می باشد. که برای ساخت آن از دسته تجهیزات صنعتی به کار می رود. این نوع فولادهای آلیاژی از دسته فولادهای با کیفیت بالا می باشند.
که در ترکیبات اولیه تهیه این فولاد، از عناصری همچون کربن، مولیبدن، کروم استفاده می کنند. که این فولاد مقاومت با عناوین متفاوتی نیز شناخته می شوند. اضافه کردن عنصر مولیبدن به فولاد Mo40 سبب می شود، تا سختی فولاد نیز افزایش یابد.
همچنین چگالی فولاد mo40 و میزان چقرمگی آن نیز افزایش یابد. که اصولاً مولیبدن را در کنار عناصر کروم و نیکل نیز به کار می برند. چراکه قادرند برخی از خواص را نظیر استحکام کششی، سختی و خوردگی و… بهینه سازی می کنند. از ورق mo40 برای کاربردهای صنعتی و سنگین نیز استفاده می کنند.
ورق mo40 با استاندارد AISI به عنوان فولاد 4140 شناخته می شود. که این نوع فولادها با یک کد چهار رقمی نیز شناخته می شوند. این عناصر شامل بور، کربن، منگنز، مولیبدن، سیلیس، کروم و وانادیوم می باشند. فولاد AISI یک نوع فولاد آلیاژی می باشد. که جزو آلیاژهای کم کربن بوده و دارای توان کششی و سختی زیادی نیز می باشد.
ساختار شیمیایی
به دلیل وجود 0.4 درصد کربن و 0.85 درصد منگنز موجب قابلیت عملیات حرارتی و سخت شدگی آن می شود. دارای 1 درصد کروم و 0.25 درصد مولیبدن بوده که موجب افزایش مقاومت به خوردگی شده. ولی ورق MO40 را مانند آلیاژ زنگ نزن نمی کند. این دو عنصر موجب افزایش مقاومت در برابر ضربه، مقاومت حرارتی (تا 500 الی 600 درجه سانتی گراد)، چقرمگی و خزش را بیشتر می کند.
استفاده کردن از عنصر مولیبدن موجب افزایش مقاومت به خوردگی ناشی از کلریدها می شود. دارای کمتر از 0.3 درصد سیلیسیم بوده که به عنوان عنصر اکسیژن زدا عمل کرده. و موجب افزایش مقدار مقاومت در برابر پوسته شدن، در دماهای بالا می شود. همچنین مقاومت در برابر اکسید شدن و سختی پذیری را افزایش می دهد.
بیشتر از 1 درصد عنصر منگنز بوده که در اکسیژن زدایی مهم بوده و سختی پذیری را بیشتر می کند. عنصر منگنز موجب تردی و شکنندگی ناشی از گوگرد در ساختار شیمیایی ورق MO40. در دماهای بالا را کم کرده و در کیفیت شکل ظاهری آن مؤثر خواهد بود. همچنین عنصر منگنز موجب افزایش استحکام فولاد MO40 و خواص آهنگری و جوشکاری می شود.
حداکثر فسفر تا 0.04 درصد در این فولاد موجب افزایش قابلیت کشش عمقی. سختی پذیری و ماشین کاری آن شده، ولی در انعطاف پذیری و چقرمگی ورق mo40 تأثیری ندارد. از این رو مقدار زیادی از عنصر فسفر در آن استفاده نمی کنند. میزان 0.04 درصد گوگرد در آن موجب پایداری سمنتیت می شود. ولی برای بهبود خصوصیات ماشین کاری و تراشکاری از آن استفاده می کنند.
خواص فیزیکی
خواص کلی
همانطور که بیان شد این ورق ها مزایا و خواص بسیار زیادی دارد که باعث شده تا از آن در صنایع گوناگون استفاده شود. که میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
- دوام بالا
- هدایت گرمایی خوب
- استحکام کششی بالا
- به فولادهای ضد زنگ نیز دارای خواص ضد خوردگی دارد
- استحکام تسلیم
- شکل پذیری
دسته های فولاد MO40
ورق Mo40 جزء دسته فولادهای با آلیاژ کم می باشد. که کیفیت بسیار عالی را ارائه می دهد. این فولاد که از آلیاژهای کم کربن به شمار می آید از توانایی و مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. نکته قابل توجه این است که ورق های mo40 ضخامت بالایی نیز دارد. که همین باعث شده تا از آن به عنوان آلیاژهای با کیفیت عالی یاد شود. نکته قابل توجه این است که به دلیل ویژگی های عالی و مقاومت زیاد ورق های mo40، در صنایع بسیاری مورد استفاده قرار می گیرد.
برخی از کاربردها
- شفت
- میله های اتصال
- پیچ های دو س رزوه
- قطعات ماشین ابزار
- سازه های هواپیما
- پایه های قالب
- میله های رابط
- میل لنگ
- گیره فشنگی
ابعاد این نوع فولاد
امروزه, فولاد MO40 در ابعاد و اندازه های گوناگون تولید میگردد. قطر شمشهای فولاد آلیاژی کروم – مولیبدن. از حدود 8 الی 3000 میلیمتر متغیر است. صفحه های فولادی که با استفاده از فولاد MO40 تولید میشوند. دارای ضخامت حدود 10 الی 1500 میلیمتر بوده. و عرض آن, 200 الی 3000 میلیمتر میباشد.
ورق فولاد Mo40 در سایر استانداردها با اعداد و نمادهای مختلف دیگری نمایش داده میشود.
فولاد آلیاژی MO40 بطرز بسیار موثری برای کاربردهای صنعتی,تولید ماشین آلات,محور خودروها,چرخ دنده های غول پیکر.,سازه های سنگین و غیره بکار میرود. این نوع فولاد به خوبی فرم میگیرد .و قابلیت جوشکاری مناسبی دارد.
دمای آهنگری این فولاد در حدود 926 الی 1205 درجه سانتیگرد است. که شرایط حرارتی برای این نوع فولاد آلیاژی دذ محدوده ی دمای 816 الی 1038 درجه سانتیگراد تایید شده است.
عملیات حرارتی فولاد آلیاژی MO40: چندین نوع عملیات حرارتی روی این نوع فولاد آلیاژی انجام میشود. بطور معمول میبایست فولاد Mo40 را تحت عملیات حرارتی قرار داد تا فاز ماتنزیت و پرلیت در آن تشکیل شود.
آنیل
در این نوع از عملیات حرارتی فولاد آلیاژی MO40 را در دمای 800 الی 850 درجه سانتیگراد حرارت می دهند. تا وقتیکه دما در قسمتهای درونی فولاد. نیز به این حد رسیده باشد,در این دما نگه داشته میشود. و پس از آن در کوره بصورت آهسته خنگ میگردد.
نرمالیزه کردن یکی دیگر از انواع عملیات حرارتی است که روی فولاد MO40 اعمال میگردد. در این حالت فولاد آلیاژی MO40 را به دمای 870 الی 900 درجه سانتیگراد میرسانند. و پس از آن که دمای آن که دمای همه قسمتهای قطعه به دمای مورد نظر رسید. بمدت 15 الی 20 دقیقه در آب میگذارند و پس از آن در هوا. بصورت آهسته سرد گردد.
تمپر کردن
Tempering یکی از مهم ترین عملیاتهای حرارتی است که بر روی فولاد صورت میگیرد. در این شیوه قطعه را تا دمای 550 الی 700 درجه سانتیگراد گرم مینمایند. و بعد از آن در مدت یک ساعت, 25mm از این فولاد را در آب سرد مینمایند. و در نهایت در هوا خنک میکنند.
روشهای سخت کاری
فولاد MO40 / سختکاری ورق فولادی MO40 به سه شیوه انجام میپذیرد.
1 – سختکاری حجمی است که در این روش تمام قطعه سخت میشود. تیغه قیچی برش میلگرد و ورق از جمله قطعاتی است که با این روش سخت گردید.
2- سختکاری سطحی بدون تغییر در ترکیب شیمیایی سطح فولاد میباشد. که در این شیوه با توجه به کاربرد فولاد آلیاژی, ابعاد و اندازه و قطر و ضخامت مورد نظر .در حدود 1mm. از سطح قطعه با کویل مسی حرارت دهی میشود تا سخت شود.
3- سختکاری سطحی با تغییر در ترکیب شیمیایی شیوه ی سوم میباشد. در این روش با توجه به کاربرد قطعه از حدود چند دهم میلیمتر تا در نهایت 1mm قطعه سخت میشود.
ارتباط با ما
09122136675
02128423820
قیمت مناسب را از ما بخواهید
آدرس
تهران – جاده قدیم کرج – بعد از شیرپاستوریزه – مجتمع تجاری پارس امیر – پلاک 24/1
صفحات
ارتباط با ما در شبکه های اجتماعی
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به فولاد رسول دلاکان می باشد.